Nedtælling til Midtbyens Gymnasium

Nu er Mercantec’s topmoderne gymnasium lige i centrum af Viborg på vej. Onsdag den 24. maj gik startskuddet til byggeriet, der står klar om halvandet år.

400 hundrede røde balloner blev sendt til vejrs, og undervisere, ledelse, presse og mange hundrede elever markerede sammen startskuddet til et byggeri, der kommer til at samle Viborg Handelsgymnasium, Viborg Tekniske Gymnasium og to erhvervsuddannelser på et nyt topmoderne gymnasium – lige i hjertet af Viborg.

- Det bliver mega fedt at få et gymnasium, der ligger så tæt på byen. Det bliver også nemmere at få noget socialt sammen. Jeg glæder mig helt vildt, lød det eksempelvis fra Mette Kaae, der er 17 år og går i 1.G på Viborg Tekniske Gymnasium.

Det nyeste udstyr
Der bliver plads til cirka 1100 elever og 130 ansatte på det nye gymnasium. Også ledelsen glæder sig til det nye byggeri.

- Det bliver fantastisk at få en helt ny bygning med det nyeste teknologiske udstyr og give vores elever de bedst mulige rammer, siger Bo Lykke Fredgaard, rektor for HHX, HTX og EUX og altså rektor på Midtbyens Gymnasium.

Godt for pendlere
Navnet giver sig selv. Det nye gymnasium bliver placeret i hjertet af Viborg kun få hundrede meter fra togstationen og rutebilstationen, så pendlere kan spadsere direkte ind på gymnasiet.
”Det bliver en spændende og flot bygning. Midtbyens Gymnasium bliver også bindeled mellem den nuværende midtby og Viborgs nye boligområde - banebyen, så det bliver et helt unikt sted med masser af udvikling,” siger direktør på Mercantec, Kirsten Holmgaard.

Også erhvervsuddannelser
Ud over HHX, HTX og EUX så vil Midtbyens Gymnasium også rumme to af Mercantecs mest fremadstormende erhvervsuddannelser – automatiktekniker og industritekniker. Særligt de to erhvervsuddannelser kræver nemlig så teknisk avanceret udstyr, at det er oplagt at flytte dem til de nye og topmoderne faciliteter på Midtbyens Gymnasium.

Midtbyens Gymnasium bliver på cirka 13.000 m2 og ventes at stå klar i 2019.