Hans Martin er klar til nye udfordringer

Hans Martin2

Hans Martin er snart udlært klejnsmed. Han har lært en masse på MetalCraft og på lærepladsen Skals Maskinfabrik og er nu klar til nye udfordringer.

Den 10. oktober kan 24-årige Hans Martin Bisgaard kalde sig udlært Klejnsmed på MetalCraft. Det er hans sidste dag på skolen - og samtidig også den sidste dag, hvor han er i lære på Skals Maskinfabrik.

I øjeblikket går han til svendeprøve på skolen, og arbejder på sit svendestykke; en grill, som han selv har designet fra bunden af. Der er gået mange timer med at tilrettelægge og tegne hans grill, og nu arbejder han i værkstedet på at få ideerne udført i virkeligheden.

Hans Martin startede i lære i april 2011 på Skals Maskinfabrik A/S efter at have taget grundforløbet for Produktion og Udvikling i Års. Han blev forlænget i 5 uger, for som han siger:
- Jeg blev mere målrettet, efter jeg havde fået en læreplads. Det gav incitamentet til stå op om morgenen. Jeg var, som de fleste andre teenagere nok lidt doven, men det ændrede sig gevaldigt.

Klar til nye udfordringer
Hans Martin har været omkring de fleste arbejdsfunktioner på Skals Maskinfabrik. De områder, som han ikke havde mulighed for at stifte bekendtskab med på lærepladsen, har han efterfølgende lært på MetalCraft. Det er f.eks. materialelære, tegningslæsning og bearbejdning, der er terpet på skolen.

- Rapportskrivning er lidt kedeligt, men hvis man lægger lidt kræfter i og bruger lidt tid på det, er det faktisk spændende at se, hvad det kan blive til, fortæller Hans Martin.

- Jeg glæder mig til at blive udlært. Min kæreste er udlært kontorassistent til december, og så skal vi nyde tiden sammen med hinanden og vores 3-årige datter Emily, og tjene lidt penge, griner Hans Martin.

Hans Martin har endnu ikke fået job efter endt uddannelse, men håber på, at der bliver en stilling ledig på hans nuværende arbejdsplads.
- Ellers er jeg klar til nye udfordringer. Der er så mange ting, jeg skal opleve og lære endnu, men jeg vil gerne, at det er forholdsvis tæt på vores hjem. Drømme om udlandsarbejde eller boreplatforme er ikke lige mig. Jeg elsker min tid med familien, en løbetur og selvfølgelige at se Hobro i Superliga.