42886 Mad til børn – sunde børn

Målgruppe
Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig mod medarbejdere (ufaglærte og faglærte) beskæftiget med madfremstilling i børneinstitutioner, skoler, kantiner og catering.

Hvad kan børn lide, og hvad kan de ikke lide? Hvad er sundt, og hvad er usundt? Hvor meget sukker må børn få? Hvordan sammensætter jeg en menu, som børn kan lide? Må børn være med til at lave mad? Hvordan får jeg maden til at smage godt?

Alle disse spørgsmål og mange flere kan du få svar på, på kurset ”Mad til børn – sunde børn”. Du vil også få nye idéer og kreative opskrifter til sunde og velsmagende retter til børn i forskellige aldersklasser. Derudover vil du bl.a. få indblik i økologi, sæsonvariationer og forskellige tilberedningsmetoder, og du vil finde ud af, hvordan den perfekte kødsauce smager, og hvordan den tilberedes.

Mål
Du lærer at:

  • Fremstille sund mad og bagværk til børn på forskellige alderstrin ud fra grundlæggende viden om økologi, råvarekendskab og tilberedningsmetoder
  • Med viden om ernæringsrigtig kost til børn, udarbejde kost- og menuplanlægning med udgangspunkt i de officielle anbefalinger, der er om ernæring til børn på forskellige alderstrin
  • Fremstille sensoriske måltider til børn på forskellige alderstrin, så børnenes lyst til at spise sunde måltider og smage ny mad fremmes
  • Efterleve gældende hygiejneregler for madproduktion på arbejdspladsen/inden for arbejdsområdet

Varighed
3 dage

Eksamen
Der er ingen eksamen. Uddannelsesstedet skal udstede et uddannelsesbevis til dig, der efter underviserens vurdering har opnået de mål, der er beskrevet i målformuleringen.

Tilmelding

Der er ingen aktuelle kurser pt. Kontakt os venligst for mere information på tlf. 8950 3300 eller e-mail mercantec@mercantec.dk

Er du interesseret i, at vi kontakter dig, når det igen bliver muligt at tilmelde sig, kan du skrive dig op herunder: