Janni tryller på fodboldbanen og i køkkenet

Janni Mercantec

18-årige Janni Thomsen, der er i gang med at uddanne sig til ernæringsassistent, drømmer om engang at blive en af de faste spillere på kvindelandsholdet.

Det er formiddag på Hotel & Restaurantskolen på Mercantec. Rundt om på komfurerne og ved køkkenbordene bliver der snittet, hakket og stegt. I små grupper samarbejder eleverne om at løse dagens opgave, mens duften af andebryst, frisksnittet æble og skysovs breder sig i det store skolekøkken.

En af eleverne er 18-årige Janni Thomsen, der er i gang med at uddanne sig til ernæringsassistent. Lørdag den 10. november er hun en af de elever, der står klar til at modtage interesserede gæster til åbent hus på Mercantec.

- Jeg drømmer om at blive kostvejleder. Jeg ved, hvor meget det betyder at spise rigtigt. Det vil jeg gerne hjælpe andre mennesker med, siger hun.

Sund kost, der opbygger musklerne og holder kroppen i gang, er en stor del af Janni Thomsens eget liv.

Fem gange om ugen træner hun fodbold, og to-tre gange om ugen styrketræner hun. En nødvendighed når man som Janni Thomsen er udtaget til U19-landsholdet i fodbold og drømmer om engang at blive en af de faste spillere på kvindelandsholdet.

Ud over de mange træningstimer, kampe og udenlandsophold med ungdomslandsholdet passer Janni Thomsen sin praktikplads på Viborg Sygehus, hvor hun er ansat som ernæringsassistent-elev. En ideel kombination af passion for både fodbold og mad, mener hun.

- Jeg har altid interesseret mig meget for kost og sundhed, så det var det helt rigtige uddannelsesvalg for mig.