Til bryllup i det store frikvarter

12

100 elever fra Overlund Skole blev i går præsenteret for vinterens tendenser til modeshow på Handelsskolen Viborg

Når de store modehuse i Paris fremviser sæsonens kollektion, er det sidste par på catwalken altid brudeparret.
Sådan var det også, da Handelsskolen Viborg var vært ved et modeshow, og præcis ligesom i Paris, gik der et gys gennem publikum, da brudeparret trådte ind på catwalken – muligvis fordi parret var sminket som zombier.
I halvanden måned har handelsskolens elever samarbejdet om alle modeshowets facetter, håndplukket modellerne mellem skolens øvrige elever, kontaktet Viborgs mange butiksindehavere og har fået lov til at låne næsten 50 sæt tøj, tilrettelagt markedsføringen, inviteret 100 skoleelever fra 7. klasse på Overlund Skole og sammensat goodiebags til deres gæster samt hyret en DJ og pyntet festsalen.

Alt skal klappe
Og i går gik det så løs med sminke, masser af hurtige tøjskift og høj popmusik som underlægning.
Bag kulissen stod blandt andre Martin Kopp Godtfredsen, der først tog en studentereksamen på handelsgymnasiet og nu supplerer sin viden med en erhvervsuddannelse.

- Det har været sjovt og lærerigt. Der er virkelig mange ting, der skal gå op for at få sådan et arrangement til at fungere, og det er vildt fedt, når det hele klapper. Jeg kunne faktisk godt tænke mig at arbejde i en branche, hvor man ikke kalder folk for kunder – men gæster, lød det fra ham.
Formålet med modeshowet var at vise de mange veje, man kan gå med erhvervsuddannelse inden for handel.

- De redskaber vores elever får hos os, kan bruges i rigtig mange brancher. Der er stor mangel på erhvervsuddannet arbejdskraft, og det gælder også inden for handel, lød det fra uddannelsesleder på Handelsskolen Viborg, Jan Salling.

Brudepar med fremtidsdrømme
Det sidste par, der trippede smånervøse rundt i omklædningen, før de skulle på scenen, var brudeparret, hvis tøj var sponseret af en genbrugsbutik.

- Joe, den er meget pæn, men jeg tror nu, jeg skal have en lidt flottere og vildere kjole, når jeg skal giftes engang, lød det på perfekt dansk fra bruden 18-årige Roojen Sajad, der er fransk/iransk og først kom til Danmark fra Frankrig for fire et halvt år siden.
Hendes tilkommende 17-årige Harmaxen Van Der Veen har hollandske forældre, men er vokset op i Danmark.

- Jeg er faktisk blevet spurgt for nogle år siden, om jeg ville være model, så det er da meget sjovt at prøve, lød det fra ham.
Både brud og brudgom er i gang med en EUX Business, der er en kombination af en erhvervsuddannelse og en gymnasieuddannelse.
De drømmer om en fremtid inden for design, mode og handel, men har nu ingen aktuelle planer om at blive gift i virkeligheden lige foreløbig.