Mercantec klar med eSport-linje

PRESSEFOTO Esport

Fra januar kan elever tage deres handelsuddannelse som eSportlinje på Handelsskolen i Viborg

En af de mest eksplosivt voksende sportsgrene i verden er eSport.

Antallet af professionelle eSportsudøvere vokser støt, og nu står Handelsskolen i Viborg, som er en del af Mercantec klar med en eSportlinje, som ud over at tilbyde eleverne undervisning i handelsskolefag som informationsteknologi, afsætning og erhvervsøkonomi også giver eleverne mulighed for at dyrke deres sport på højeste niveau ved at få både undervisning og træning i eSport samt deltage i turneringer. 

Allerede fra januar kan nye elever på handelsskolen begynde på eSportlinjen, og Mercantec har høje forventninger til det nye tiltag.

- Det kræver både disciplin, markedsføringsindblik, teamwork og strategi at markere sig som dygtig eSportudøver. De færdigheder kan unge bruger rigtig mange steder på arbejdsmarkedet i dag, siger Mercantec-direktør Kirsten Holmgaard.

Fokus på sundhed
Ud over intens undervisning og træning i spillet Counter-Strike vil eleverne på eSportlinjen også få undervisning i gode kost- og søvnvaner og adgang til fysisk træning i et fitnesscenter.

- Sundhed er et meget bevidst fokus på linjen. For at blive dygtig kræver det disciplin - også sundhedsmæssigt. Sund kost og fysisk træning er vigtige ingredienser for at kunne markere sig, når det gælder eSport, siger Jan Salling, uddannelsesleder på Handelsskolen Viborg.
Mercantec tilbyder i forvejen flere talentlinjer i blandt andet science og idræt.

Den nye eSportlinje kræver, at eleverne kender og interesserer sig for eSport.
Esportlinjen kan kombineres med både EUX e-Business, butiks-, handels, event-, og kontoruddannelsen på Handelsskolen Viborg.

Læs mere om den nye eSportlinje her