Jobdating på Handelsskolen Viborg

Praktikpladsdating 011

Mandag formiddag var der stævnemøde mellem 160 praktiksøgende handelsskoleelever og 13 lokale virksomheder inden for handel, kontor og detail.

Svedige håndflader, nypressede skjorter og knivskarpe CVer: Mandag formiddag emmede Handelsskolen Viborg på Mercantec af hektisk aktivitet, da 160 handelsskoleelever og 13 lokale virksomheder inden for handel, kontor og detail var samlet til praktikpladsdating i festsalen.

Praktikpladsdating låner fra konceptet speeddating og kan bedst sammenlignes med en række korte – og helt uforpligtende – jobsamtaler mellem praktikpladssøgende elever og virksomheder omkring muligheder for praktik i virksomheden. Efter en kort samtale på 5-10 minutter giver eleven plads til den næste i rækken, og rykker videre til en ny virksomhed, hvorefter processen gentages.   

- Det er en let måde for virksomhederne til at se eleverne an – samtidig med at de får en unik mulighed for at præsentere sig selv. For eleverne er seancen omvendt en mulighed til at samle indtryk og inspiration til søgning af en praktikplads - og måske opdage nye virksomhe­der, som de slet ikke har haft i tankerne, siger praktikpladskonsulent på Handelsskolen Viborg, Henrik Gamborg, som har været med til at arrangere dagen.

Praktikpladsdating 011Rikke Have (th) søger praktikplads inden for kontor og administrattion og greb muligheden for at gøre jorden for en fremtidig praktikplads.

Helhedsindtryk af virksomheden

En af de elever som var mødt op med ambitionen om at gøde jorden for en fremtidig praktikaftale, var Rikke Have, som søger praktik inden for kontor og administration:

- Jeg ser det først og fremmest, som en mulighed for at vise hvem jeg er og hvad jeg kan - og finde ud af om der er potentiale for et match mellem virksomhederne og mig. Det er fint, fordi man får en helhedsfornemmelse af virksomhederne på en helt anden måde, end hvis det var en rigtig jobsamtale, siger hun.

Tømrerhandlen ”10-4 Byggecenter” i Viborg var en af de 13 virksomheder, som var mødt op til jobdating. Virksomheden søger i øjeblikket to elever til deres Håndværkerbutik og Byggecenter, men for Butikschef i ”10-4”, Karl-Erik Nielsen, handler dagen lige så meget om at udbrede kendskabet til virksomheden:

- Det er et rigtig godt arrangement, fordi vi får mulighed for at sætte ansigt på mulige elever og høre om deres drømme og ambitioner for fremtiden. Men samtidig er det en god chance for os til at fortælle, hvad en elevplads i byggebranchen egentlig giver af karrieremuligheder, siger han.

Det var tredje gang, at Handelsskolen Viborg holdt praktikpladsdating. 

Praktikpladsdating 024

Karl-Erik Nielsen (yderst til venstre) og Herluf Brun fra ”10-4 Byggecenter” i Viborg i samtale med en mulig elev til virksomheden.