1200 elever dystede i færdigheder

Skilsstrafet2018

Der var kamp til sidste blodsdråbe, da Mercantec var vært ved Skills stafet for 8. klasser

Efter sommerferien begyndte et rekordhøjt antal folkeskoleelever i Viborg Kommune på en erhvervsuddannelse.

Langt de fleste af dem har i forvejen snust til de mange erhvervsuddannelser på H.C. Andersens Vej, hvor Mercantec, Viborg Kommunes største uddannelsesinstitution, har sin adresse.

I adskillige år har Mercantec i samarbede med landbrugsskolen og social- og sundhedsuddannelsen været vært ved ”Skills stafet for 8. klasser” og traditionen tro myldrede elever fra 8. Klasse i denne uge derfor til Mercantec for at få en forsmag på en bred vifte af erhvervsuddannelserne.

Hænder og hoved
Selma Tobberup Skibber, Signe Klaris Andersen, Sebastian Vistisen og Kasper Kallestrup Madsen fra 8. A og B på Overlund Skole havde på forhånd ikke havde gjort sig de store tanke om at begynde på en erhvervsuddannelse efter folkeskolen, men adspurgt var muligheden nu pludselig mere nærværende.

- I morges, da jeg vågnede, tænkte jeg: ”Åh nej, jeg gider ikke rigtig.”

Men det er har været en overraskende sjov dag. Det er faktisk ret fedt at lave noget med både hovedet og hænderne, opsummerede Sebastian.

Skills 8 Klasse Foto 2

Drengene fik baghjul
Også de to piger havde haft en forrygende dag. Deres rene pigehold havde nemlig givet drengeholdene baghjul i adskillige discipliner. I både flere af de mere teknologiske opgaver som for eksempel i elektronik og i bygge-anlæg, var pigerne drengene overlegne, og Selma og Signes hold var blandt de allerhurtigste. Et faktum pigerne var temmelig overraskede over selv.

- Det havde vi alligevel ikke regnet med, grinede Signe og Selma.

Selvom det var lykkes Kasper Kallestrup at save sig en lille smule i fingeren, var han ikke helt afvisende over for en fremtid som tømrer.

- Det virker ret sjovt. Især som EUX. Så man bliver student og får alle mulighederne samtidig, lød det fra ham.

Meget at byde på
På Mercantec var der stor tilfredshed med de seneste tre dages møde med folkeskoleeleverne.

- Vi er altid glade for at få mulighed for at møde eleverne og vise, hvad skolen kan. Vi synes, vi har rigtig meget at byde på, og eleverne er utrolig positive og har kastet sig meget ivrigt ud i konkurrencerne. Det har været skønt at se, lød det fra Kasper Hvelplund Overgaard, der er pædagogisk konsulent og tovholder på Skills for 8. Klasser på Mercantec.

Den klasse, der løb med det samlede bedste resultat fra de tre Skills-dage, blev 8. I fra Nordre Skole.