EUX Business

975 EUX Business Bill 440X183

Student + faglært = EUX

EUX Business er ungdomsuddannelsen til dig, der både vil have en gymnasial uddannelse og samtidig vil have mulighed for at blive faglært inden for kontor-, butik-, handels- eller finansuddannelserne.

Med EUX Business opnår du efter to år på skolen dit EUX 1. dels bevis, som giver dig generel studiekompetence til videregående uddannelser. Efter to års efterfølgende praktiktid, hvor du er i lære i en virksomhed, er du både faglært og har de fag på gymnasieniveau, der giver dig direkte adgang til at læse videre.

Med EUX Business får du med andre ord både en stærk teoretisk forståelse og en god praktisk indsigt, der klæder dig på til senere at have frit valg på alle hylder inden for: kontor, finans, handel, detail eller event. 

På EUX Business skal du arbejde med følgende projekter:

Iværksætterdrømmen

Du kommer til at arbejde med etablering af din egen virksomhed, hvor du blandt andet skal arbejde med alt fra idé til færdig forretningsplan. Du vil få en solid indsigt i, hvordan din virksomhed skal markedsføres, og hvordan du lægger budget og organiserer arbejdet.

Ledelse og administration 

Du vil her arbejde med en konkret virksomhed og dermed virkelige problemstillinger og udfordringer. Vi går i dybden med ledelse, hvor du vil lære alt om organisationsformer, virksomhedsstruktur og processer. Samtidig vil du få indsigt i, hvordan du som leder motiverer dine medarbejdere og hvordan kompetenceudvikling bruges bedst i virksomheden. 

Det skal du vide om EUX Business:

  • Uddannelsen varer 4 år.
  • Du får dansk på A-niveau, engelsk og IT på B-niveau og minimum organisation, afsætning, matematik og samfundsfag på C-niveau.
  • Du får en målrettet plan for din praktiksøgning og lærer at dokumentere og formidle dine kompetencer i en ansøgning
  • Du kommer til at arbejde i studiegrupper, og du bliver bevidst om, hvad der skaber et godt sammenhold og et fedt studiemiljø. Morgensamlinger, caféer og studietur er en del af forløbet.
  • Du kommer til at arbejde med motion og bevægelse som en naturlig del af dagligdagen. Både når du arbejder med teori og praktisk arbejde. 
  • Du får viden og indsigt i sundhed og livsstil både for dig selv og din omverden, via faget Samfund og Sundhed, der obligatorisk for alle.

EUX Business er for dig, der vil uddannes inden for kontor, butik, handel, event og finans

Har du har planer om at læse videre efter EUX Business, kan du vælge mellem en lang række uddannelser -  for eksempel blive finansøkonom, markedsføringsøkonom, Cand. Merc. eller læse HD.