Jens er klar til fremtiden som ingeniør med EUX

I januar blev 21-årige Jens Lindrup Nielsen færdig med sin EUX-uddannelse som automatiktekniker og dermed faglært og student på én gang. Kombinationen ved han allerede nu, at han vil bruge som afsæt til at læse videre til ingeniør.

- Jeg vidste allerede i tiende klasse, at jeg skulle have en uddannelse og en fremtid i ingeniørfaget. Derfor faldt det mig også naturligt at vælge en EUX-uddannelse som automatiktekniker. Ikke mindst fordi det gav muligheder for både at arbejde som faglært med programmering og automatik, samtidig med at jeg kunne søge direkte ind på en videregående uddannelse, siger Jens Lindrup.

Jens Lindrup fik sit svendebrev som automatiktekniker fra House of Technology i oktober og i sidste måned afsluttede han sin EUX-uddannelse, da han blev student fra Viborg Tekniske Gymnasium. Kombinationen af en studentereksamen med fag inden for robotteknologi og hydraulik vil han bruge direkte i erhvervslivet efter sin sidste eksamen. Herved skaffer han sig praktisk erfaring som automatiktekniker, inden han læser videre på universitetet efter sommer.

- Jeg søger lige nu job i Aalborg-området som automatiktekniker, og planen er, at jeg vil søge ind på uddannelsen som diplomingeniør indenfor maskinteknik på Aalborg Universitet til september. Det er helt klart det at opfinde, udvikle og programmere maskiner og robotter, der har min store interesse, siger Jens Lindrup.

DSC_1391

Jens Lindrup Nielsen (th) var en af kun fire automatikteknikere, der deltog ved DM i Skills i Fredericia 4.-6. februar. 

Studietid i Kina og Sydafrika

Interessen for at udvikle og programmere på robotter og industrimaskiner fandt han gennem en kombination af praktik på Grundfos og naturvidenskabelige fag på Viborg Tekniske Gymnasium. Fordi Jens Lindrup har prøvet kræfter med begge dele, forventer han at blive optaget på ingeniøruddannelsen uden problemer.

Lærepladsen på Grundfos i Bjerringbro gav ham også en unik mulighed for at lære faget som automatiktekniker på anden vis, da en opgave bragte ham seks måneder til Kina og Sydafrika. I Kina var han med til at fremstille et såkaldt CR-pumpeanlæg til vand. Og fordi det er nemmere for EU-borgere at få arbejdsvisum til Sydafrika, var han sammen med en dansk kollega, med til at installere anlægget i det afrikanske land også.

- Turene til Kina og Sydafrika har helt klart været de fedeste oplevelser i min studietid. Jeg føler mig privilegeret over den rejsemulighed, jeg fik i løbet af min uddannelse, siger Jens Lindrup.

IMG_0743

21-årige Jens Lindrup Nielsen blev i januar færdig som EUX-automatiktekniker og dermed faglært og student på én gang.

--- FAKTA om EUX Automatiktekniker ----

Det tager fire år og seks måneder at læse til EUX automatiktekniker. Uddannelsen udbydes kun tre steder i Danmark, hvoraf Mercantec i Viborg er det ene. På uddannelsen får de studerende et unikt samspil mellem videnskabelig teori og praktisk erfaring, hvilket gør uddannelsen oplagt til at finde job inden for industrien eller i fx elektronikvirksomheder. Læs mere på mercantec.dk/eux