EUX Bager

Bager uddannelse

Vil du have en videregående uddannelse indenfor ernæring og sundhed - eller vil du være bager med ekstra gode fremtidsmuligheder? Så tag en EUX Bager uddannelse.

Varighed: 4 ½ år. 
Sted: Hotel- og Restaurantskolen og Midtbyens Gymnasium 

Med en erhvervsfaglig studentereksamen som EUX Bager opnår du et højt fagligt niveau, der både giver dig mulighed for en karriere i erhvervslivet og for at fortsætte på en videregående uddannelse. 

EUX uddannelsen veksler mellem undervisning på Hotel- og Restaurantskolen, undervisning på Midtbyens Gymnasium og arbejde på din læreplads. Denne kombination styrker din evne til at angribe opgaverne fra både en praktisk og teoretisk vinkel.

Hvad laver en bager?  

Som bager lærer du om fremstille brød og kager, der tiltrækker kunderne. Du lærer om råvarer, dejproduktion og brødfremstilling. Du får også undervisning i kageproduktion og rullet dej. Du lærer at blande de moderne bagemetoder med fagets gamle håndværkstraditioner, og du bliver undervist i indkøb, salg og produktionsplanlægning. 

Sideløbende med ovenstående vil du modtage undervisning i boglige fag på gymnasialt niveau. Dermed opnår du bred viden på dit felt - og mulighed for at læse videre på f.eks. universitetet eller professionshøjskole.  

OBS!
Dygtige bagere er eftertragtede, så der er gode muligheder for job og karriere. Desuden er der praktikspladsgaranti på EUX bageruddannenlsen - du får altså garanti for en praktikplads i erhvervslivet. 

Opbygning

Kommer du direkte fra 9./10. klasse? 

Så starter din EUX-uddannelse med gf.1 (grundforløb 1).  Gf.1 kører over 20 uger, og du kan f.eks. vælge linjen Mad og Sundhed - læs mere her:

Er det mere end et år siden, du afsluttede 9./10 klasse?
Så går du i gang med din EUX-uddannelse med det samme. Du starter med gf.2 (grundforløb 2) og går derefter i gang med dit hovedforløb, hvor du veksler mellem skole og praktik.

EUX Teknisk

Når du har gennemført grundforløbet, kan du fortsætte din EUX uddannelse på hovedforløbet. På hovedforløbet veksles mellem praktik, skoleforløb i Hotel og Restaurant-afdelingen og de gymnasiale skoleforløb på Midtbyens Gymnasium.

Uddannelsen varer i alt 4 ½ år. 

Fag

Undervejs på din uddannelse som EUX Bager vil du møde fag som:

Fagfaglige fag (kun et uddrag):

  • Varekendskab

  • Planlægning og produktion

  • Køb, salg og kalkulation

  • Brødproduktion

  • Rullede, rørte og piskede deje

  • Kransekage og tørkager

  • Flødekager og lagkager. 

Gymnasiale fag:

  • Dansk A, Matematik A, Engelsk B, Fysik B, Kemi B, Teknologi B

 

Tilmelding og opstart

Vi ser frem til at få dig med på EUX Bager uddannelsen!


Du skal søge optagelse gennem den koordinerede tilmelding, eller ved at kontakte Mercantec

Tilmelding foregår via Optagelse.dk

Økonomi

Hvis du fra starten af uddannelsen har en praktikplads, er der løn under hele
uddannelsen.

Hvis du gennemfører grundforløbet uden en praktikplads og er mindst
18 år, er der mulighed for SU under grundforløbet og løn under resten af
uddannelsen.

SU og lærlingeløn:
Læs mere om SU - her!
Læs mere om lærlingeløn - her!

Fremtid

Læs videre eller søg direkte ud i erhvervslivet. EUX uddannede efterspørges af erhvervslivet!

Har du lyst til at læse f.eks. Ernæring og Sundhed, Human Ernæring eller gøre karriere som faglært med ekstra gode fremtidsmuligheder, er en EUX Bager med kombinationen af en erhvervsuddannelse og en gymnasial uddannelse vejen frem.

EUX åbner mange døre for dig her og nu - og giver dig mulighed for at skifte erhverv senere i livet.