Medie og data

Medie Plus Data Stor

- fagretningen for dig, der gerne vil arbejde med IT, film, reklamer, tv eller fotografi.

Har du lyst til en fremtid, hvor teknologiske platforme er din faglige legeplads? Har du indblik i IT-teknologi? Har du grafisk forståelse? Eller kunne du tænke dig at arbejde med film, reklamer, tv-produktioner eller fotografi?
Så er Medie og data det helt rigtige sted at starte.

Linjens tre store projekter: "Gaming", "Fremtiden: Internet of Things" og "Film til web":

Gaming

Du har sikkert allerede brugt masser af tid på computerspil. I dette projekt skal du udvikle dit eget. Du kommer til at arbejde med teknologi, udvikling og spil-design. Og du lærer din IT-teknologiske værktøjskasse så godt at kende, at du til sidst kan programmere dit eget computerspil helt fra bunden.

MLN 0579

Fremtidens internet – Internet of Things

Hvilke teknologier og enheder består internettet egentlig af? Det lærer du meget mere om i dette projekt, hvor du bliver præsenteret for de nyeste teknologier på området. Fremtidens internet er i fuld gang med at blive designet lige præcis nu, og du skal være med. Du kommer til at arbejde med udviklingen af Apps til mobile enheder, og du skal også lære at opbygge og designe trådløse netværk.

App

Film til web

I det her projekt lærer du at lave en film, der skal streames til web. Du bliver introduceret for teknikker, udstyr og teknologier, der sikrer gode optagelser til webbrug. Du skal også oprette en YouTube kanal. Og lære at udvikle, analysere og udforske hjemmesideopbygning på baser som eksempelvis Wordpress.

Video

Det lærer du også på Medie og data

  • Dansk, engelsk og matematik. Og uden du skal terpe. Fagene indgår i projekterne.
  • Hvordan du skriver ansøgninger og kommer nærmere en praktikplads.
  • Hvordan erhvervslivet er skruet sammen, og hvad der forventes af dig derude. Du møder en række erhvervsledere, der fortæller om deres virksomheder.
  • Hvor vigtig motion og bevægelse er for din trivsel. Ingen arbejdsdage uden motion.
  • Hvordan du arbejder i grupper og får det bedste ud af din klasse. Vi har fokus på sammenhold og et godt studiemiljø. Vi mødes til morgensamling, i caféen, og du skal selvfølgelig også med på studietur.
  • Samfundsfag og sundhed. Du vil løbende lære om sundhed og livsstil.

Fagretningen er oplagt, hvis du gerne vil være...

IT-supporter, Frontline PC supporter, datatekniker (netværk), datatekniker (programmering), webintegrator, film- og TV produktionstekniker, reklame- eller portrætfotograf. 

Fagretningen Medie og Data giver derudover adgang til alle andre erhvervsuddannelser i Danmark. 


Forløbet Medie og Data varer 20 uger - altså et halvt år. Herefter starter du på din erhvervsuddannelse. Med Medie og Data er det mest oplagt at vælge en af uddannelserne på House of Techonology - men du kan også vælge en anden af vores erhvervsuddannelser - se en samlet oversigt her.   


Læs også om de andre fagretninger: