Biler, teknologi og industrielt design

Biler Teknologi Plus Industrielt Design Stor

- fagretningen for dig, der interesserer sig for mekanik, elektronik og robotter.

Har du teknisk snilde? Er du fascineret af emner som biler, mekanik, elektronik og robotter? Drømmer du om en fremtid, hvor du har fingrene helt nede i den nyeste teknologiske udvikling? Kunne du tænke dig at arbejde med det nyeste inden for biler, avanceret fremstilling og udvikling af automatiske anlæg?
Sæt turbo på din karriere og vælg "Biler, teknologi og Industrielt design".

Linjens tre store projekter: "Formel 1", "Robotterne kommer" og "Industrielt design og fremstilling": 

Formel 1

I det her projekt kommer alt bogstavelig talt til at køre. Først og fremmest vil du lære, hvordan elektronik og avancerede motorer fungerer sammen. Du kommer til at arbejde med gear og motorer, lærer de grundlæggende principper inden for biler og elektronik, og til sidst skal du bygge din egen ”Formel 1 Racer” eller gokart.

Talentsporet2 650X424

Robotterne kommer

De er her allerede, robotterne. De løfter, presser, pakker, sorterer, udregner, skærer og tegner. De findes alle vegne - fra store produktionsvirksomheder til plejehjem. Og der bliver flere og flere af dem. I dette projekt får du indblik i de uanede muligheder, robotteknologien repræsenterer, og du finder ud af, hvordan et robotprogram er konstrueret. Og ja, selvfølgelig skal du bygge din egen robot. Kun din fantasi sætter grænsen for, hvad den skal kunne.

Robotter 010

Industrielt design og fremstilling

Din fantasi og kreativitet skal igen på arbejde, for i dette projekt skal vi designe og fremstille. Du vil blive inspireret af den nyeste 3D-teknologi, der både kan scanne og printe, og du vil møde de store CNC maskiner, der ved hjælp af computerteknologi kan fremstille selv meget komplekse genstande i metal og andre materialer.

IMG 0484

Det lærer du også på Biler, teknologi og Industriel design

  • Dansk, engelsk og matematik. Og uden du skal terpe. Fagene indgår i projekterne.
  • Hvordan du skriver ansøgninger og kommer nærmere en praktikplads.
  • Hvordan erhvervslivet er skruet sammen, og hvad der forventes af dig derude. Du møder en række erhvervsledere, der fortæller om deres virksomheder.
  • Hvor vigtig motion og bevægelse er for din trivsel. Ingen arbejdsdage uden motion.
  • Hvordan du arbejder i grupper og får det bedste ud af din klasse. Vi har fokus på sammenhold og et godt studiemiljø. Vi mødes til morgensamling, i caféen, og du skal selvfølgelig også med på studietur.
  • Samfundsfag og sundhed. Du vil løbende lære om sundhed og livsstil.

Fagretningen er oplagt, hvis du gerne vil være...

Personvognsmekaniker, elektronikfagtekniker, elektronikudviklingstekniker, medicotekniker, automatiktekniker eller industritekniker.

Fagretningen Biler, teknologi og industrielt design giver derudover adgang til alle andre erhvervsuddannelser i Danmark. 

 


Forløbet Biler, teknologi og industrielt design varer 20 uger - altså et halvt år. Herefter starter du på din erhvervsuddannelse. Med Biler, teknologi og industrielt design er det oplagt at vælge en uddannelse på AutoTeknisk Center eller House of Technology - men du kan også vælge en anden af vores erhvervsuddannelser - se en samlet oversigt her.  


Læs også om de andre fagretninger: