TV: Fremtidens kirkegård til debat på Ulfborg Kjærgaard

125 gravere, anlægsgartnere og andre der arbejder på danske kirkegårde fik torsdag ny inspiration til deres arbejde med gravsteder.

Få en kunstner til at udforme familiegravstedets udtryk og form. Eller få et virtuelt gravsted på nettet med virtuel mindevæg, hvor alle der kendte dig, kan skrive et sidste farvel. I disse år er det vidt forskelligt, hvordan vi vælger at blive husket, når vi en dag ikke er her mere. Og de mange nye tendenser sætter i stigende grad de gamle danske begravelsestraditioner under pres. Hvilket ikke mindst kan gøre hverdagen til lidt af en udfordring, hvis man arbejder med gravsteder og kirkegårde til daglig. For hvordan imødegår man de mange nye ønsker og behov til livets sidste holdeplads?

I pauserne var der rig mulighed for at blive klogere på ny blandt andet ny teknologi, maskiner og materialer fra de mange udstillere. Indslag fra TV-MidtVest.

Torsdag var 125 branchefolk samlet på Byggetek Ulfborg Kjærgaard til temadag om kirkegårde. Her kunne de høre landskabsarkitekt Henning Looft, fra Moos+Looft,  og kirkegårdsleder på Silkeborg Kirkegård Jens Dejgaard Jensens fortælle hvordan man griber forandringerne an, når det gælder fx drift, udvikling og udtryk.

IMG_2994

Nye kultur- og familiemønstre, stigende mangfoldighed, øget individualisering og ny teknologi. Kravene til hvad et gravsted skal udgør og være, bliver stadig større på landets kirkegårde. Torsdag var der hjælp at hente på Ulfborg Kjærgaard, hvor blandt andet landskabsarkitektekt Henning Looft holdt oplæg.

- Vi oplever en bred interesse for at høre, hvordan man imødegår de her nye krav til kirkegården fra branchefolk. Der er stor efterspørgsel på oplevelser, gode historier og stemningsbilleder på landets kirkegårde i dag – og det kommer vi kun til at se mere af i fremtiden, siger landskabsarkitekt fra Henning Looft Moos+Looft.

På Ulfborg Kjærgaard arbejder man på at gentage dagens arrangement igen til næste år. Følg Byggtek og Ulfborg Kjærgaard på facebook her.