24 nye vejasfaltører bestod sidste test

Holdfotohold20

Det var et smukt syn på Ulfborg Kjærgaard fredag den 15. august. To stolte undervisere og ni lettede skuemestre evaluerede de 24 elever, mens familier, chefer og kolleger til de nye vejasfaltører gik omkring med det største smil om læben.

Der blev gjort klar med taler, gaver og flotte beviser. Vejret viste sig også fra den pæne side, da alle blev vist rundt for at besigtige svendestykkerne.

Jubilæum
Vejasfaltørerne fra hold 20 kunne fejre, at det var gået godt. Faglærer Kim Larsen kunne berette om en særdeles god holdånd i løbet af de to år, uddannelsen varer, og kaldte holdet ”et af de bedste, der nogen sinde har været på Ulfborg Kjærgaard”. Det er i år 25 år siden, at uddannelsen startede, og det flotte cadeau til holdet er ikke så ringe i betragtning af, at der har været 25 hold igennem. 

De 24 elever skulle i år prøve kræfter med en hel ny prøveform, der gerne skulle give dem et bedre fundament i deres fremtidige arbejdsliv. Prøven er delt op i en praktisk og en teoretisk. Den praktiske prøve gennemføres på to dage, hvor eleverne er delt ind i hold á fem personer. Den teoretiske består i, at eleverne enkeltvis forsvarer en projektopgave, de hver især har lavet.

IMG 1135 IMG 1130
IMG 1141 IMG 1145

En vejasfaltør er meget afhængig af det gode vejr, når der skal lægges asfalt. Det var derfor noget af en udfordring, drengene havde fået i en uge, der både bød på regn og tordenvejr stort set hver dag. Det gjaldt derfor om at planlægge med de rette maskiner og så ellers følge godt med i vejrudsigten.

Godt kammeratskab
Jesper Garberg (der står til højre på billedet ovenover) og Henrik Tarp, begge fra NCC i henholdsvis Herning og Vilsund, viste os rundt på området og forklarede med stolthed om, hvordan det havde været. De var begge meget stolte og samtidig også lettede.

- Der har været en utrolig hjælpsomhed og kammeratskab på vores hold. Alle kan komme og få tingene ordentligt forklaret, uanset baggrund. Man skal nok blive hjulpet på vej, sagde Jesper, der tog springet fra et slagteri til asfaltbranchen for 2 år siden.

Henrik Tarp, der har været i en afdeling for vejservice i NCC og primært har beskæftiget sig med skiltning, fortæller:
- Jeg syntes, det var en stor udfordring i starten. Alle vil jo bare gerne i gang med maskinerne med det samme, men de første par skoleophold handlede om at få matematikken på plads. Det kunne jeg jo godt se nødvendigheden af senere.

Fakta
Vejasfaltør-uddannelsen er en ”AMU kontraktuddannelse” og varer i 2 år. Man skal indgå en kontrakt med et asfaltfirma, og i løbet af de 2 år skal man igennem  25 AMU kurser for til sidst at kunne kalde sig vejasfaltør. Der starter gennemsnitlig 20 nye elever om året, men asfaltfirmaerne så gerne, at de fik flere henvendelser, så de kunne få flere uddannet. Læs mere om uddannelsen her

Holdfotohold20

På billedet ses fra venstre:

Bagerste række:

Kim Jørn Larsen, Underviser Ulfborg Kjærgaard - Byggtek
Nikolaus Nielsen, Haslev, NCC Roads A/S
Michael Martinsen, Hjørring, NCC Roads A/S
Michael Usen Nielsen, Rødkjærsbro, Munck Asfalt A/S
Gareth Francis Lucas, Køge, NCC Roads A/S
Niels Petersen, Skærbæk, Lemminkäinen A/S
Christian Ivan Christensen, Gørding, NCC Roads A/S
Claus Brydebøl, Haderslev, Arkil A/S
Karsten Jensen, Aalborg, Colas Danmark A/S
Mads Fahlberg, Randers, NCC Roads A/S
Jens Bjarke Melgaard Hansen, Randers, Lemminkäinen A/S
Thomas Damtoft Møller, Næstved, NCC Roads A/S
Rene Frank Rasmussen, Vordingborg, Colas Danmark A/S
Rene Rikki Johansen, Viborg, Colas Danmark A/S
Lasse Nielsen, Flemming, Lemminkäinen A/S
Martin Meyer Frederiksen (halvt skjult), Næstved, Pankas A/S
Thomas Stage Østergaard, Middelfart Lemminkäinen A/S
Tom Kristensen, Nyborg, NCC Roads A/S
Jesper Garberg, Herning, NCC Roads A/S
Martin A. Jensen, Underviser Ulfborg Kjærgaard – Byggtek

Forreste række
Daniel Ariel Jensen, Hadsten, Arkil A/S
Anders Wynne Niemann, Aalborg, Colas Danmark A/S
Brian Toke Leth, Grevinge, Colas Danmark A/S
Hans-Henrik Trap, Øster Assels, NCC Roads A/S
Lars Christian Jensen, Hobro, Lemminkäinen A/S
Martin Marcher Brandt, Odense, Munck Asfalt A/S