Kirkegården hvor ingen er begravet

Ulfborg Kjærgaard har en fuld udrustet kirkegård, men den har ikke nogen begravet.

Kirkegårde skal se ud på en bestemt måde, og det er ikke et sted, en graver kan eksperimentere i nye måder at gøre tingene på. Derfor er der brug for et sted, hvor kirkegårdsgarvere kan eksperimentere, og hvor nye kan komme ind i faget. Det var også en af grundene til, at der torsdag den anden oktober var temadag om kirkegårde på Ulfborg Kjærgaard. 

Derfor er der en hel kirkegård på Ulfborg Kjærgaard. Når man kommer gående forbi, kan det virke lidt mærkeligt, at der pludselig er en kirkegård lige ved siden af maskinhallen. Kigger man nærmere efter, kan man se, at noget ikke er helt, som det plejer. Der er nemlig ingen navne på gravstenene. Hvad man ikke kan se er, at der heller ikke er nogen begravet under jorden. Nogle af gravstenene har været brugt, men er blevet anonymiseret.

Kirkegården bruges til de mange forskellige kurser, der er relateret til kirkegårde, og som til sammen udgør en graveruddannelse. På kirkegården kan de prøve andre måder at anlægge en plads med forskellig grus og belægning. De kan også eksperimentere med, hvordan man pynter en gravplads. Der er selvfølgelig også mulighed for at træne i den almindelige vedligehold og pleje af planterne, så det fremstår flot.

Se de mange forskellige kurser indenfor det grønne område her